Kedilerde Beslenme

Hamile Kedilerde Beslenme

Hamile kedilerde beslenme; hamilelik, siz ve evcil hayvanınız için hem harika hem de çok yorucudur. Müstakbel annenize yardım etmek için yapabileceğiniz önemli bir şey, ona ihtiyaç duyduğu besin desteğini vermektir.
Hamilelik sırasında doğru beslenme planını seçmek, yavru kedileri zinde büyütmesini ve doğumla başa çıkma ve yeni doğan bebeklerini emzirme gücüne sahip olmasını sağlayacaktır. Normalde kedinize verdiğiniz yetişkin maması günlük beslenmesi için harikadır. Fakat günlük öğünleri ihtiyaç duyacağı ekstra desteği sağlamayacaktır. Mutlu bir anne ve sağlıklı yavru kediler için onun yeni gereksinimlerini karşılayacak bir formül seçin.

Yüksek kaliteli bir yavru kedi maması, hamile kedinizi beslerken gerekli tüm besinleri sağlayacaktır. Onu güçlü tutmak ve yeni yavrularını desteklemek için ihtiyaç duyduğu enerjiyi vermek için doğumdan birkaç hafta sonrasına kadar onu çiftleşmeden ayırmaya başlayın.

Hamile kediler, her ikisi de yüksek kaliteli yavru kedi mamasında bulunabilen daha yüksek miktarda kalori ve proteine ​​ihtiyaç duyar. Anneyi bir yavru kedi mamasına geçirmek, aynı zamanda, onu kopyalayabilecek ve sütünü keserken katı mamalarından bazılarını deneyebileceklerinden, onun kumuna da yardımcı olacaktır. Deneyebileceğiniz çeşitli diyetlere uygun ürün seçeneklerimiz var.


Kedinizin midesi hassassa, hassas bir yavru kedi maması seçin. Sağlık nedenleriyle belirli bir diyet yapıyorsa, herhangi bir değişiklik yapmadan önce tavsiye için veterinerinizle konuşun. Hamile kediniz için yavru kedi maması seçerken evcil hayvanınızın tercihlerini göz önünde bulundurun.

Porsiyon başına kuru yiyecekler, ıslak yiyeceklerden daha fazla kalori içerir. Kediniz yaş mama diyetindeyse, ekstra enerjiyi aldığından emin olmak için onu daha büyük porsiyonlarla besleyin. Ayrıca dünyanın da en iyisini vermek için ıslak mamalarını biraz kuru mamayla karıştırmayı deneyebilirsiniz.

Hamile bir kediyi ne kadar beslemeliyim?


Hamile kedilerde beslenme nasıl olmalı? Bu dönemde kedimi ne kadar beslemeliyim? Hamile kedinizin mama alımı, çiftleştiği günden hamileliğinin sonuna kadar kademeli olarak artacaktır. Döneminin sonunda, normal seviyesinden yaklaşık %50 daha fazla yiyecektir (ancak normal miktarının iki katına kadar ihtiyaç duyması olağandışı değildir!). Neyse ki, hamile kedileri beslemek nispeten kolaydır. Yeterince yiyecek sağladığınız sürece, genellikle mantıklıdırlar, ihtiyaç duyduklarını yerler ve yeterli olduklarında dururlar. Yavru kedilerin erken gelişimleri sırasında ekstra beslenmeye ihtiyaçları olduğundan, hamile kedi yavru kedi formülünüzü hamileliğinin dördüncü haftasından itibaren beslemeye başlayın.

Kedinize vereceğiniz mamaya karar verirken kedinizin tercihini göz önünde bulundurun – eğer genellikle ıslak mama tercih ediyorsa, bunun kuru mamaya göre daha düşük kalori içeriğine sahip olduğunu unutmayın. Ona ihtiyaç duyacağı ekstra enerjiyi sağlamak için ikisini karıştırmayı deneyin. Susuz kalmaması için her zaman bol miktarda temiz su bulundurduğundan emin olun – özellikle kuru gıda diyetini tercih ediyorsa.

Kedinizin karnına yeni diyetine kolay bir geçiş sağlamak için onu yavaşça tanıtın. 7-10 gün boyunca yeni formülü yavaş yavaş ekleyerek, tamamen değiştirinceye kadar bekleyin. Hamile kedileri beslerken bu yaklaşımı benimsemek, değişimi onlar için mümkün olduğunca sorunsuz hale getirmelidir.

Hamile kedinin enerjik olabilmesi için ona küçük ama sık öğünler halinde yemek verin. Atıştırabilmesi için mama kabında yemekler ve bol miktarda tatlı su bırakın. Anne karnındaki yavrular dokuzunda haftasından itibaren yüksek oranda büyümeye başlayacaklardır. Bu nedenle bu tarihten itibaren mama alımını doğuma kadar kademeli şekilde arttırmaya devam etmelisiniz.

Kedinizin kilo aldığını fark edebilirsiniz. Bu kilolanma tamamen normaldir. Doğumdan sonraki 1 aylık emzirme döneminde kedinizin bu sonradan aldığı fazla kiloları vermesi gerekir.

Anneniz hamileliğinin sonuna doğru iştahını biraz kaybederse endişelenmeyin. Bu, size emeğin çok uzakta olmadığına dair bir ipucu veren yaygın bir işarettir. Yemek yeme konusunda biraz telaşlı olsa bile, bu süre zarfında küçük bir atıştırma istemesi ihtimaline karşı yiyecek ve suyun hala hazır olduğundan emin olun.

Hamile kediler için beslenme, döneminin her aşamasında önemlidir. Bu nedenle kedinizin kilo vermeye başladığını fark ederseniz, daha fazla tavsiye için veterinerinize başvurun.

Emziren bir kediyi ne kadar beslemeliyim?


Hamile kedilerde beslenme konusunun bir sonraki aşaması da kedinizin emzirirken ne kadar beslenmeye ihtiyaç duyduğudur. Yavru kedilerinin ilk sekiz haftasında tek besin kaynağının anne olacağını göz önünde bulundurunuz. Emzirirken yüksek kaliteli bir diyet sürdürmek, hamile kedilerin beslenmesini sağlamak kadar önemlidir. Bu süre boyunca gücünü korumak için hamilelik öncesi tükettiği yemeğin dört katına kadar yiyecek!

Annenin mutlu ve sağlıklı yavru kedilerine yardımcı olmak için, yavruları sütten kesilene kadar anneyi yavru kedi mamasını beslemeye devam edin. Daha yüksek kalori içeriği ve eklenen besinler, enerji seviyelerini yüksek tutacaktır. Enerji seviyesini yüksek tutmak anne kedinin yaramaz yavrulara bakarken tam da ihtiyacı olan şey!

Emzirirken porsiyon boyutlarını aynı tutun, ancak ona verdiğiniz öğün miktarını artırın. Mamasına (yaş veya kuru) biraz su ekleyerek sıvı alımını artırabilirsiniz. Islakken yemesi daha kolay olduğu için yavru kedilerin katı yiyeceklere ilgi duymasına da yardımcı olabilir.

Annenin sütü doğumdan yaklaşık 1,5 – 2 ay sonra yavaş yavaş durur. Bu noktada, hamilelik öncesi normal bölümlerine dönene kadar yiyecek alımını yavaş yavaş azaltmaya başlayabilirsiniz. Hamileliğinin başlangıcında yaptığınız gibi, 7-10 günlük bir süre içinde yavaş yavaş yetişkin gıdalarına yeniden başlayın.

Kedinizin kilo vermesi veya almasıyla ilgili herhangi bir endişeniz varsa, vücut kondisyon aracı daha fazla bilgi için. Veterineriniz ayrıca kedinizin hamilelik sonrası beslenmesi hakkında tavsiyelerde bulunabilecektir.

Ayşe Dinç

Ben Ayşe. Çocukluğumdan gelen kedi sevgimi büyüdüğümde profesyonelliğe çevirdim. Hayvan bilimi üzerine bir çok tez yazıp yıllarımı en çok sevdiğim canlılar olan hayvanlara özelliklede kedilere adadım. Şimdi burada tüm bilgi ver birikimlerimi paylaşıyorum

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu