Köpeklerde Beslenme

Köpekler Neden Ot Yer

Köpekler neden ot yer? Köpeğinizi hiç tuvalet için dışarı çıkardığınızda sırtınızı dönüp bir anda köpeğinizin büyük bir ağız dolusu çimeni çiğnediğini farkettiniz mi? Panik yapıp daha sonra halıdan temizleyeceğiniz kusmuğu düşünebilirsiniz, ancak bu davranış her zaman alarm nedeni değildir. Ama bunu neden yapıyorlar ve bunun bir sorun olduğunu nasıl anlarsınız? Ve köpekleri ot yemeyi bıraktırmanın yolları var mı?

Köpeklerin Ot Yemesinin Nedenleri Nelerdir?

Köpekler neden ot yer? Neden çim yer? Köpekler ot yer mi? Bu yazımızda bu soruların cevaplarını paylaşacağız. Köpeklerin otu bir incelik olarak bulmasının çeşitli nedenleri vardır. Bunlar;

Gıda Eksikliği

Veterinerler ve bazı köpek sahipleri, köpeklerin ot yemesinin bazen bir gıda eksikliğinden kaynaklanan değişik ve gıda dışı maddeleri yediğini varsayar . Birçok gıda eksikliğinden, günlük gıdasında bulunmayan bulunmayan eksik vitaminler , besinler veya minerallerden kaynaklanır.

Bu, dengeli bir diyetle beslenen köpekler için bir sorun olmamalıdır , bu nedenle köpeğiniz tekrar tekrar ot yerse, veterinerinizden köpek mamasını değiştirmesini istemeyi düşünün.

Liff İhtiyacı

Ot yemek, köpeğinizin daha fazla lif elde etme yolu olabilir , bu da onların yiyeceklerini sindirmelerine, dışkıdan geçmelerine ve GI sisteminin saat gibi çalışmasını sağlamalarına yardımcı olur. Daha yüksek lif içeriğine sahip yiyeceklere geçiş yardımcı olabilir.

İçgüdü

Bir köpeğin diyeti tam ve dengeliyse, ot yemek bir eksiklikle ilgili olmayabilir – içgüdü olabilir. Köpeklerin sindirim sistemleri , beslenme ihtiyaçları ve istekleri evcil köpeklerin yaşam tarzlarına uyacak şekilde gelişmiştir .

Vahşi doğadaki köpekler birincil besin kaynaklarını çimenlerden alamıyorken, özellikle hayvanın gıdası çeşitli bitkilerden oluşuyorsa, bütün bir hayvanı yemek optimal bir besin sağlar. Belki de genetik yapılarının bir parçası olarak doğal olarak otları arzularlar. Kendi avlarını avladıkları besini tüketme zamanına kadar idare etmek için

Antiasit

Aktif genç köpeğim, aniden garip bir davranışa başladığında yüksek kaliteli, dengeli bir diyetteydi. Sabah ilk iş dışarı çıktığında, sarı bir köpük kusana kadar çılgınca mümkün olduğu kadar çok çimen yutardı .

“Sarı köpük veya safra genellikle köpeğin midesinin boş olduğunu gösterir”. “Safra, köpeğin midesi için çok rahatsız edici ve rahatsız edici olabilir. İnsanlar bu acıyı hafifletmek için antasitler alırlar. Ancak köpekler safrayı serbest bırakmalarına ve daha iyi hissetmelerine yardımcı olmak için ot yiyebilir.”

Köpeğimin durumunda, sorunun basit bir çözümü vardı. Veterinerim, rutinimizin bir parçası olarak sabah uyanır uyanmaz ona biraz mama vermesini önerdi. Bu şekilde, mideye giren safra, ağrıya neden olmak yerine, yapması gerekeni yapar – sindirim için yiyecekleri parçalayarak -. Gece yatmadan hemen önce küçük bir yemek de yardımcı olabilir.

Can sıkıntısı

Belki çitle çevrili bir arka bahçeniz var ve köpek dostunuzun oynamasına izin verecek kadar şanslısınız. Ama çoğu köpek senin arkadaşlığını tercih eder. Eğer bahçede tek başlarına oturuyorlarsa ve ot yiyorlarsa, sadece sıkılmış olabilirler. Olumlu bir ödül eğitimi , bir egzersiz rejimi ve köpeğinizin top fırlatmasıyla dışarıda geçirdiğiniz kaliteli zamanın bir kombinasyonuyla bu davranışı durdurabilirsiniz .

lezzetli ikram

Tabii ki, köpeğiniz, özellikle ilkbaharda ilk kez yeni çimenler ortaya çıktığında veya köpeğiniz susadığında , kokulu, ıslak çimlerin tadı ve dokusunun tadını çıkarabilir . Köpeğinizin susuzluğunu gidermek için her zaman dışarıda bir kase taze, soğuk su bulundurun.

Köpekler İçin Ot Yemek Zararlı Mı?

Köpeğinizin ot yemesi mide rahatsızlığını gidermeye çalışmasının bir yolu olabilir. Bazı yavrular onu yedikten hemen sonra kusar. Bununla birlikte yapılan küçük bir sınırlı çalışma, üzerinde çalışılan köpeklerin sadece yüzde 22’sinin ot yedikten sonra sık sık kustuğunu göstermiş. Sadece yüzde 9’unun ot yemeden önce sık sık hastalık belirtileri gösterdiğini gösterdi. Araştırmacılar, ot ve bitki yemenin evcil köpeklerin normal bir davranışı olduğu sonucuna vardı.

Ancak bazen normal davranışlar bile zararlı olabilir. Çim, köpekler için toksik olan herbisitler ve böcek ilaçları içerebilir. Ot yemek, köpeğinizin yuvarlak kurtlar ve kancalı kurtlar gibi bağırsak parazitlerini yemesine de neden olabilir. Her iki durumda da, veterineriniz parazit ve toksisite aramak için dışkı örnekleri veya kan testleri ile değerlendirme yapmak isteyebilir.

Köpeğinizin sık veya aşırı ot yediğini fark ederseniz, buna neden olabilecek olası altta yatan hastalıklara karşı dikkatli olun. Kusma, ishal , kilo kaybı, iştah azalması, kanlı dışkı, uyuşukluk veya dudak yalama olup olmadığını kontrol edin.

Köpeğinizin Ot Yemesini Nasıl Durdurursunuz?

Köpeğimin ot yemesini nasıl durdururum,

  1. Yapabiliyorsanız, köpeğinizin ot yemesini, özellikle de kendi mülkünüzde yetişmeyen şeyleri yemesini engellemeye çalışın. Çimleri çiğnemek birçok köpekte yaygın bir davranış olsa da, köpeğinizi bu davranışın dışında eğiterek içinizin rahat etmesine yardımcı olabilirsiniz. “ Bırak ” demeyi öğretin ve öğrenimini doğrulayana kadar köpeğinizle birlikte dışarı çıkın
  2. Bazı çeşitler çiğnendiklerinde veya yutulduklarında toksisiteye neden olabileceğinden , yakınlarda ev bitkileri olduğunda köpeğinizi daima izleyin  . Köpeğinizin zehirli bir houseplant çiğnediğini veya muhtemelen az miktarda kimyasalla çok fazla çim yuttuğunu düşünüyorsanız, veterinerinize danışmak en iyisidir. Zararlı kimyasallar veya gübreler kullanmayın – köpekler için güvenli bir bahçe dikin .
  3. Köpeğinizi daha küçük, daha sık öğünlerle besleyin – özellikle sabahları ilk iş olarak besleyin.
  4. Köpeğinize hangi alanların yasak olduğunu gösterecek farklı ürünler veya caydırıcı bir sprey düşünün.
  5. Köpeğinizin yaşına, cinsine ve aktivite düzeyine en uygun dengeli, besleyici gıda veya sindirim takviyesi önerileri için veterinerinize veya veteriner beslenme uzmanınıza danışın.
  6. Köpeğinizin bahçeye girmesine izin verdiğinizde, onunla oynayın veya ona güvenli bir çiğneme oyuncağı verin .

Barış Genç

Ben Barış. 10 yıllık bir köpek eğitmeniyim. Hayatımı en sevdiğim dostlarım köpeklere adadım. Bu konudaki tecrübelerimi burada siz değerli okuyuculara paylaşmaktan zevk duyuyorum

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu