Köpekler Neden Titrer

Köpekler neden titrer? Köpeğiniz titremeye başladığında neden endişelendiğinizi anlıyoruz. Neyse ki, titremenin nedeni şiddetli olmayabilir. Köpekler çeşitli nedenlerle titrer ve sallanır. Yavru köpeğinizin gösterdiği diğer semptomları değerlendirmek ve gözlemlemek, durumun ciddiyetini daha iyi belirlemenize yardımcı olacaktır.
Evcil hayvanınız üşüse de titreme zehirlenme, hastalık veya yaralanmanın bir göstergesi olabilir.
İçindekiler
Köpeklerin Titremesi Ağrı Belirtisi Mi?
Titreme, diğer nedenlerin yanı sıra bir ağrı belirtisi olabilir. Ağrı genellikle eklem ağrısı geliştiren yaşlı köpeklerde yaygın olan arka ayaklarda sallanma yoluyla sergilenir. Artrit, köpeklerde ağrıdan titremenin nedenlerinden biridir.
Ağrı nedeniyle titreme acil bir durum olmasa da yine de bir veteriner tarafından ele alınmalıdır. Veteriner hekiminiz, evcil hayvanınızın ağrısını giderebilir ve ilaç tedavileri yoluyla bir çözüm bulmanıza yardımcı olabilir.
Ağrı, sallama veya titreme ile gösterilebilse de, köpeğinizin az çok ciddi başka bir nedenden dolayı titreme olasılığını ortadan kaldırmaz.
Sallayarak Belirtilen Daha Hafif Durumlar
Bir köpeğin titremesinin ardındaki tüm nedenler acil bir durum değildir. Bazılarını bir veterinerin yardımı olmadan halledebilirsiniz. Köpeğiniz heyecandan, endişeden ya da sadece üşüdüğü için titriyor olabilir.
Heyecanlanmak
Köpeğinizin titremesinin ardındaki tüm nedenler olumsuz değildir. Köpekler heyecanlandıklarında, örneğin sizinle oynarken veya işten yeni eve geldiğinizde, köpekler genellikle titrer. Bu aslında vücutlarında aşırı enerji harcamak ve onları sakinleştirmek için doğal bir tepkidir.
Yavru köpeğinizin heyecandan veya beklentiden titreyebileceği diğer zamanlar, siz onun akşam yemeğini hazırlarken veya dışarıda kovalamak istedikleri bir şey gördüklerinde olabilir.
Endişe
Köpeğiniz gök gürültüsü veya havai fişek gibi yüksek seslerden korkuyorsa, titreyerek ve sallanarak tepki verebilir. Özellikle ‘alanlarında’ büyük çevresel değişiklikler meydana geldiğinde, köpeklerin kaygı duyması alışılmadık bir durum değildir.
Köpeğinizin kaygısı yeterince şiddetliyse, veterinerinizle iletişime geçmek isteyebilirsiniz. Veteriner hekimler, köpeğiniz için stresli olayların beklentisiyle veya sırasında kullanılmak üzere bir anti-anksiyete ilacı reçete edebilir.
Soğuk
Köpeğiniz ilgili başka semptomlar göstermiyorsa ve çevrelerinde yeni stres faktörleri yoksa, büyük olasılıkla üşüdükleri için titriyorlardır.
Köpekler de tıpkı insanlar gibi üşüdüklerinde titrerler. Özellikle soğuk bir iklimde yaşıyorsanız veya küçük veya ince tüylü bir yavru köpeğiniz varsa, bir kat veya potansiyel olarak bir çift patik kullanmak mantıklı olur. Dışarıda çok uzun süre kalmamalarını da sağlamak gerekecektir.
Şiddetli vakalarda, bir köpek aşırı soğuğa uzun süre maruz kalmasından dolayı hipotermiye sahip girebilir. Bu durumda, tedavi için onları bir veterinere götürmeniz gerekecektir.

Titremenin Belirttiği Ciddi Tıbbi Durumlar
Köpekler enden titrer? Titreme, özellikle diğer endişe verici semptomlarla birleştiğinde, veterinere gitmekle sonuçlanmalıdır. Yanlış bir alarm olsa bile, uzun süre titreme ve kusma gibi belirtilerle birlikte ciddi bir tıbbi durumun göstergesi olabilir.
hastalık
Canine distemper, en çok yavruları ve tam bir aşı seti olmayan genç köpekleri etkileyen bir virüstür . Gastrointestinal, sinir ve solunum sistemlerine saldırır. Çoğu zaman ölümcüldür.
Titreme ve sallanma, aşağıdakiler gibi ek semptomların yanı sıra yaygın bir distemper belirtisidir:
- burun akıntısı
- Öksürme
- Ateş
- Letarji
- Azaltılmış iştah
- Kusma
- Göz akıntısı
Distemper bir veteriner tarafından tedavi edilmelidir. Köpeğinizin köpek hastalığı kapmış olabileceğinden şüpheleniyorsanız, derhal veterinerinizle iletişime geçin.
Mide bulantısı
Mide bulantısı, bir dizi başka sorunun belirtisidir. En önemlisi:
- Yol tutması
- İlaçların bir yan etkisi
- aşırı yeme
- Zehirli bir madde enjekte etmek
- Böbrek hastalığı
- Karaciğer hastalığı
Mide bulantısı şu şekilde tanımlanabilir:
- dudak şapırdatma
- tükürük
- Sık sık yutma
- Kusma
Evcil hayvanınız sürekli mide bulantısı belirtileri gösteriyorsa, veterinerinize başvurun.
Genelleştirilmiş Tremor Sendromu (GTS)
Genelleştirilmiş Tremor Sendromu, steroid yanıtlı titreme ve çalkalayıcı sendromu olarak da bilinir. Bu, ritmik, tekrarlayan ve istemsiz titreme olarak sunulur. Vücudun bir bölgesinde merkezileşebilir veya tüm vücudun sallanmasına neden olabilir.
GTS’nin nedeni bilinmemekle birlikte otoimmün ilişkili olduğu düşünülmektedir. Bu bir ‘dışlama teşhisi’dir, yani evcil hayvanınızın veterineri diğer tüm olasılıkları ekarte edecektir.
Nöbet Bozuklukları
Bazı köpekler, çökmeye ve sarsılmaya neden olan nörolojik bir hastalık olan epilepsiden muzdariptir. Bu, kendisini yüzüyormuş gibi bacaklarıyla düşen ve kürek çeken bir köpek olarak gösterebilir.
Nöbetlerin kendileri köpeğe fiziksel olarak acı vermese de, nöbet, köpeğin düşmesi veya nesneleri kendi üzerine çarpması nedeniyle yaralanmaya neden olabilir.
Köpeğiniz nöbet geçirmeye başlarsa hemen veterinerinize başvurun. Bu, nöbetleri kontrol eden ilaçlar kullanılarak tedavi edilebilir.
Zehirlenme
Zehirlenmenin belirtileri değişkenlik göstermekle birlikte, titreme ve tutukluk başlıca göstergelerdir. Köpekler, insanlar için mutlaka toksik olmayan maddelerle zehirlenebilir. Başlıca toksinler arasında sigara, ksilitol ve çikolata bulunur.
Evcil hayvanınızın zehirli bir madde yutmuş olabileceğini düşünüyorsanız, veterinerinizle iletişime geçin veya evcil hayvanınızı hemen en yakın acil veteriner kliniğine götürün .
Köpeğim Titriyorsa Ne Yapmalıyım?
Köpeğiniz titriyorsa, genel durumu değerlendirerek başlayın. Evcil hayvanınızın potansiyel olarak zehirli maddelere erişme olasılığı varsa, hemen bir veteriner görmek isteyeceksiniz. Değilse, evcil hayvanınızı ısıtarak ve olası stres faktörlerini ortadan kaldırarak başlayın.
Potansiyel stres kaynakları, yeni insanlar veya hayvanlar, yeni bir ortam, havai fişek gibi yüksek sesler veya garip nesneler olabilir.
Köpeğinizi bir battaniyeyle ısıtmak ve çevresinden potansiyel stres faktörlerini uzaklaştırmak işe yaramazsa, bir veteriner görme zamanı gelmiştir.
Ne Zaman Veteriner Görülmeli?
Titremenin çevresel bir faktörden kaynaklanmadığını belirledikten sonra (evdeki yeni bir kişinin stresi vb.) Veteriner hekiminizle görüşmeyi düşünmelisiniz. Bu, özellikle köpeğiniz titremenin yanı sıra ek semptomlar gösteriyorsa geçerlidir. Bu semptomlar şunları içerir:
- Letarji
- topallama
- İshal
- Kusma
- Anksiyete ve sıkıntı belirtileri
- salya akıtma
- nefes nefese
Köpeğiniz bir saatten fazla sallanmaya devam ederse veya köpeğinizin tüketmiş olabileceği potansiyel bir toksin tespit ederseniz, köpeğinizi hemen veterinere götürün. Köpeğiniz ne kadar hızlı değerlendirilirse, olumlu bir sonuç alma şansı o kadar yüksek olur.
Köpeklerde Titreme Nasıl Önlenir?
Köpeğinizin titremesinin arkasındaki nedene bağlı olarak önleyici adımlar. Köpeğinizi sıcak, aşıları güncel, sağlıklı bir kiloda ve potansiyel olarak toksik maddelerden uzak tutarak, köpeğinizin titremesini önlemek için elinizden gelen tüm adımları atmış olursunuz.
Köpeğiniz uzun süre titriyorsa veya diğer ilgili semptomlarla birleşiyorsa, titreme ciddi bir tıbbi sorunun işareti olabileceğinden, derhal veterinerinizle iletişime geçin.